Persoonlijk leiderschap

Je bent helemaal goed zoals je bent én je mag groeien!

Persoonlijk leiderschap gaat over staan voor wie je bent, delen van jezelf kennen, herkennen en erkennen. Om vervolgens zelf de handen op het stuur te leggen en te gaan bepalen waar jij uit wil komen!

Iedereen kent wel een periode in je leven wanneer je door gaat met wat je doet, het gaat zoals het altijd gaat. Ben je daar helemaal gelukkig en tevreden mee, vooral zo blijven doen. Én soms kan je merken dat je het eigenlijk anders zou willen doen.

Algemeen

Je weet misschien nog niet exact welk pad je wil gaan bewandelen of hoe je dat wil gaan doen en bent op zoek naar handvatten om hier naar op zoek te gaan.

Dat is wat wij gaan doen in 2 dagen persoonlijk leiderschap:

 • Een richting bepalen
 • een plan maken
 • stappen zetten.

Je gaat naar jezelf kijken zowel in zakelijk context als in anderen contexten. Wanneer je inzicht opdoet in wat je krachten zijn en wat jou zo uniek maakt, maakt dit je effectiever. Je kan jezelf leiden en richting geven dat is wat wij bij UNLP noemen: “Een leuker leven kan je leren”

“Wie je ook denkt te zijn, je bent altijd meer dan dat!”

Resultaat

Tijdens deze training ga je nog meer ontdekken wie je bent, waar je voor staat en waar je naartoe wil. Je krijgt meer zelfvertrouwen in wie je bent als professional en hebt een plan gemaakt om de komende tijd mee aan de slag te gaan.

Na de training:

 • Heb je meer idee over wie je bent en wie je wil zijn
 • Heb je doelen gesteld die congruent en haalbaar zijn
 • Bepaal jij welke betekenis jij geeft aan gebeurtenissen
 • Ben jij je bewust van hoe je jouw taal versterkend in kan zetten
 • Heb je onbewuste patronen zichtbaar gemaakt
 • Heb je de vrijheid om hier naar eigen behoefte in te veranderen
 • Zie je in dat welk probleem je ook hebt, er altijd veel meer oplossingen zijn.

Praktische informatie

Looptijd: 2 dagen

Tijden: Van 10:00 tot 17:00

Locatie: Bij jou op locatie of op een locatie bij jou in de buurt (niet bij prijs inbegrepen)

Opzet training:

Dag 1:

 • Effectief Doelen stellen
 • Meer alignement in je leven
 • Omgaan met emoties van jezelf en anderen

Dag 2:

 • Hoe ga jij om met Focus, taal en hoe zet je je lichaamshouding in
 • Gedragspatronen en voorkeuren hierin
 • Inzicht in je eigen gedrag en dat van anderen
 • Oplossing gericht werken

Inhoud training en programma

Doelen stellen

Veranderen is het proces van A naar B komen, het gaat over doelen stellen en behalen. Essentieel is dan ook om effectieve doelen te stellen. Hiervoor is het helpend om erachter te komen waarom een doel gesteld wordt. Door te starten met het op 1 lijn krijgen van de gestelde doelen wordt de coaching doelgericht en effectief.

In de 1e ochtend gaan wij hier mee aan de slag. Door meer inzicht te krijgen in hoe doelen congruent zijn en wat de diepere lagen zijn achter een gesteld doel, is de kans vele malen groter dat doelen ook behaald gaan worden.

Jezelf (nog) beter leren kennen

Dag 2 gaat over jezelf leren kennen en op zoek gaan naar de kwaliteiten en krachten in jou. Hoe meer jij jezelf kent hoe makkelijker jij gebruik kan maken van je eigen kwaliteiten. Daarnaast wordt het ook steeds makkelijker om de kwaliteiten in een ander te kunnen zien.

We beginnen met hoe geef jij betekenis aan de wereld om je heen? Ben jij je er bewust van dat een gebeurtenis slecht een gebeurtenis is, dat jij vooral degene bent die bepaalt hoe jij dit waarneemt. Door te kijken naar je focus, je taalgebruik en hoe jij je lijf inzet kan jij de stap maken naar aan het roer staan.

Onbewuste voorkeuren bewust maken

Iedereen heeft onbewuste voorkeurspatronen die je gedrag aansturen. Dat is ook wat iedereen zo mooi anders maakt. Deze patronen zijn o.a. wat jouw gedrag aanstuurt. Je begrijpt dan vast al hoe ontzettend waardevol het zou kunnen zijn om je eigen onbewuste sturing te kennen. Wanneer je bewust bent van de sturing achter je gedrag kan je o.a.:

 • Meer doen met minder energie;
 • Helpt het je jezelf leren kennen en meer waarderen;
 • Patronen die niet meer dienend zijn veranderen;
 • Nog makkelijker kwaliteiten in jezelf en in anderen zien;

Oplossingsgericht werken

We sluiten af met oplossingsgericht werken. We gaan uit van de kwaliteiten van mensen en dat de oplossing nooit in het probleem zit. Door de principes van oplossingsgericht werken toe te passen kunnen problemen met minder energie en in kortere tijd worden aangepakt. Het is een manier van denken die uitermate geschikt is om voor eigen effectiviteit te gebruiken!

Investering

De investering in deze training is € 2950,- (Excl. BTW)

Certificaat

Bij volledige participatie ontvang je het certificaat Persoonlijk leiderschap.

Trainer

De training vindt plaats onder leiding van Wesley de Bree, expert in leiderschap- en persoonlijke ontwikkeling.

Toelatingseisen

De training is toegankelijk voor elke professional die klaar is voor een volgende stap in zijn of haar carrière. Voor diegene die bereid is om naar zichzelf te kijken en te gaan staan voor wie je bent.

“Persoonlijk leiderschap is het proces van het voor ogen houden van je doel en je leven aanpassen om daarmee congruent te zijn”

Inbegrepen

Dit is wat je krijgt bij de 2-daagse training starten met leidinggeven:

 • De benodigde theorie in een hand-out
 • Een omgeving waarin je veilig kunt leren en interacteren
 • Een certificaat Persoonlijk Leiderschap

Voor wie?

De training Persoonlijk leiderschap is geschikt voor iedere professional die op zoek is naar verdieping. Het gaat al heel goed op je werk en je wil nog een stap verder maken. Je wil gaan werken aan je eigen interne leiderschap en meer regie nemen, invloed krijgen en bewuste keuzes maken. Je gaat ontdekken waar je energie van krijgt en wat jouw unieke kwaliteiten zijn. Na 2 dagen heb je inzicht in je persoonlijkheid en in wat er nu écht belangrijk voor je is. Je ontwikkelt meer zelfvertrouwen en gaat staan voor wie jij bent.

Wil je een training gaan inplannen of wil je eerst nog wat meer weten? Neem dan vooral contact op.